zondag 10 augustus 2008

Calonge - La Bisbal - Cassà de la Selva - Calonge

Na de zware rit van gisteren besluiten we het vandaag iets rustiger aan te doen op de racefiets. Nou ja, rustiger ... de weg die we uitstippelen is bij nader toezien 65 km. en bevat 3 prachtige geleidelijke klimmen door de bossen van het natuurreservaat Les Gavarres. Vooral de beklimming vanuit La Bisbal (109 m) naar Santa Pellaïa (406 m) is fantastisch.


We kruisen op onze weg nogal wat collega-fietsers die ons vriendelijk groeten, iets wat we in ons landje verleerd zijn. Op deze rit doen we La Bisbal aan. Een stadje bekend om zijn keramiek. In de buurt liggen Peratallada, Pals, Palafrugell. Prachtige dorpen waar de tijd is blijven stilstaan en die zeer mooi gerestaureerd zijn. Veel fietsers doen deze trekpleisters aan tijdens dagtochten. Een ideale manier om de streek te verkennen. Onze rit beperkt zich tot het sportieve en beschrijft de driehoek Calonge - La Bisbal - Cassà de la Selva en langs Romanyuà de la Selva terug naar Calonge.



Met wat meer tijd rij je door vanuit Cassà de la Selva via Llagostera naar Tossa de Mar om dan langs de mooiste weg van Europa (GI 682) terug te keren langs San Feliu de Guixols naar Calonge. Die mooiste weg loopt langs de ruwe rotskust van de Costa Brava met prachtige uitzichten. Echt een aanrader.

Op onze "rustige" rit halen we een gemiddelde van 27,5 km/u en een veel te hoge hartslag. Morgen écht rustdag dus ...

Geen opmerkingen: